El dia 18 de gener, per celebrar el dia Europeu de la Mediació, des de Purtí Legal & ADR ens hem acostat a l’Escola Pública Tibidabo per a explicar a un grup de nens i nenes que és la mediació i quins són els conflictes que aquesta resol.

Una de les millors maneres per a fomentar el diàleg a les escoles és la mediació escolar. Ja que ajuda a millorar la convivència entre l’alumnat i afavoreix que els alumnes puguin desenvolupar-se personalment i a aprendre a gestionar els seus conflictes.

La mediació escolar s’hauria d’anar implementant a totes les escoles per tal que els nens i les nenes disposin d’aquestes eines de gestió de conflictes.

L’Escola Pública Tibidabo és pionera en implementació de la mediació i creuen que: «l’oportunitat d’oferir processos de mediació a l’escola és de vital importància per ensenyar a viure i a conviure amb i en societat. Entenen la mediació com una oportunitat de resolució de conflictes pacíficament, treballant amb l’altre i no en contra l’altre. A la recerca de possibilitats i vies pacífiques i equitatives que els permetin afrontar els conflictes, en un entorn de creixement, d’acceptació, d’aprenentatge i de respecte mutu. La mediació com a procés horitzontal a tres bandes, voluntari i adaptable a la situació concreta. En la que les persones protagonistes hi participen voluntàriament i prenen les mateixes decisions mitjançant el consens i sense ser coaccionades».

Ha estat un honor poder passar el matí amb els nens i nenes de l’escola i poder parlar amb ells i elles de la mediació i resoldre tots els seus dubtes.